zijn met wat er is

Leven is beweging. Soms stroomt dat moeiteloos en soms voel je je als een jongleur die met grote inspanning alle ballen hoog moet houden. De enige constante op je weg is de verandering. Door te kijken naar hoe je omgaat met wat je tegenkomt kan je inzicht krijgen in je eigenheid. Ik heb ondervonden dat het goed en mooi is om af en toe een stap opzij te zetten om naar het pad van je leven te kunnen kijken. Hierdoor creëer je een ruimte waarin je op adem kan komen, in alle mildheid naar je eigenheid kan kijken en te voelen of je nog op de goede weg bent.

Dat de natuur daarin een voorbeeld geeft, laat ze ieder dag weer zien. In de seizoenen, in de maancyclus en in ieder zaadje dat rust, ontkiemt en via bloei naar vrucht gaat. Iedere fase heeft haar eigen tempo én schoonheid.

Een me-treat is die natuurlijke ruimte voor jezelf nemen; zijn met wat er is; opladen en gevoed worden voor je eigen plek in deze wereld.

miene me-treat tijdens de heilige nachten van 2023

December is voor veel mensen een maand van drukte, feesten en familie. Als je kijkt naar de natuur, dan zie je dat er in de winter juist inkeer naar binnen is. De aarde is donker, het blad is van de bomen en de natuur is in ruste. Tussen kerst en drie koningen lijkt de tijd zelfs even “stil” te staan. Over deze tijd wordt gezegd dat het contact met de hogere wereld dichtbij is. Heilige nachten worden ze genoemd. Je dromen hebben je daarin wat te zeggen. Het is een goede tijd voor verstilling, aandacht en koesteringen van wat in je wil groeien. Om in het nieuwe jaar tot wasdom te kunnen komen.

Ik bied je in deze bijzondere tijd een plek waar je kan Zijn met jezelf. Waar je de ruimte hebt om je dromen te dromen en je je in alle rust kan voorbereiden op wat komen mag.

De details vind je hier .

Een sprong in het diepe

Tijd voor jezelf nemen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De banden met je dagelijkse beslommeringen kunnen sterk en vertrouwd veilig zijn. Even uit het gebaande pad stappen kan dan voelen als een grote stap in het onbekende. Heel begrijpelijk. En toch….is dat een reden om het niet te doen?

Ben je wel eens zomaar in natuurwater gesprongen? De opeenvolging van fris, schrik, ontspanning en plezier geeft mij altijd een gevoel van vitaliteit dat lang aanhoudt

Een miene me-treat heeft precies dat effect

je bent het waard

Jij bent kostbaar en het waard om echt gezien te worden door jezelf.  Als je je loskoppelt van het dagelijkse leven kan je zonder externe verstoring kijken naar je eigenheid. Dat is een investering in jezelf. En investeren in jezelf is investeren in allen die om jou heen staan. Als jij er volledig kan zijn, is dat voor iedereen waardevol.

Ik ben van mening dat iedereen gebaat is bij een plek waar met compassie je eigenheid wordt geëerd en gevoed.

Dat is de basis van de miene me-treat.

miene me-treat van 27 tot 30 december 2023

– verblijf op ecologisch landgoed Chateau Cortils http://www.chateaucortils.com
– volledige verzorging met biologische maaltijden, fruit en ander lekkers
– ruime slaapkamers met boxspringmatrassen in het Poorthuis en luxe badkamer
-gewijde stille plek met prachtig uitzicht in het Paviljoen
-knusse bibliotheek met houtkachel
-met maximaal 10 gasten
– handreikingen van miene :

  • journaling; je ontvangt een dagboek voor gedachten, dromen en inzichten
  • verstilling; ‘s ochtends en ‘s avonds meditatie
  • relax; heerlijk badritueel
  • natuur; prachtig landgoed met wandel, zwem en zijns plekken
  • creatie; beelden creëren op papier in het Paviljoen
  • keukentafelen; aanschuiven bij miene in de Poorthuis keuken

voor prijzen en reservering zie hier en onder de fotocollage

prijzen en reserveren van de miene me-treat van 27 tot 30 december 2023

De vergoeding voor de me-treat bedraagt;
425 euro voor 4 dagen volpension en overnachting in meerpersoonskamer
675 euro voor 4 dagen volpension en overnachting in privé-kamer

Fijn als jij erbij bent!
Je reserveert je plek voor de miene me-treat door een mailtje te sturen naar info@miene.nl
Vermeld je persoonsgegevens, je eventuele diëten en andere wensen of bijzonderheden.

Je reservering is definitief als je de verschuldigde vergoeding over hebt gemaakt op bankrekeningnummer nl10 trio 0390966118 ten name van miene eten & ervaren onder vermelding van “me treat in de heilige nachten 2023”

Na ontvangst van je reservering stuur ik je een mail met meer informatie en indien gewenst een factuur.

mijn inspiratie voor de miene me-treat

in de afgelopen jaren heb ik kennis gemaakt met de manier waarop indiaanse tradities kijken naar natuur en leven. De wederkerigheid in het leven op de aarde en de dankbaarheid vanwaaruit deze tradities leven is voor mij een grote inspiratiebron.

In de Indiaanse traditie worden me-treat momenten maandelijks gecreëerd voor vrouwen. Daar heet het een moonlodge. Een meditatieve plek waar je jezelf mag eren in je vrouwelijkheid en bij mag komen, lichamelijk en geestelijk. Je wordt verzorgd en mag je eigen invulling geven aan de dagen. Het is een geheel van voedende meditatieve momenten, rust, mooi eten, creativiteit en natuur.

Ik zie om mij heen dat wij het eigenlijk verleerd zijn om in alle bewustheid te kijken naar de verantwoordelijkheid voor onszelf en de aarde waarvan wij gebruik mogen maken. Gelijkwaardig samen leven met alle wezens start in mijn optiek met oordeelvrij naar jezelf kunnen kijken. Om van daaruit in de samenleving je plek in te nemen. Een hele opgave, maar je hoeft het niet alleen te doen. Je mag gebruik maken van de hulpbronnen om je heen.

Hoe mooi en geruststellend is dat !

mensen die een weekend met miene hebben meegemaakt zeggen

“Je verzorging doet me denken aan de Bodhisattva, zo aandachtig aanwezig, dank je wel”
“Warm onthaal met liefde verzorgd. Voelt fijn vertrouwd.”
“Rust en een warme sfeer, verrassend mooi eten, licht en echt hier”

de ervaringen van Paul, Suzanne en Rogier

“to love is first of all to accept yourselve as you are “